Започна се: Ученици преминават онлайн заради COVID-19. Ученици от няколко паралелки

...
Започна се: Ученици преминават онлайн заради COVID-19. Ученици от няколко паралелки
Коментари Харесай

Започна се: Ученици преминават онлайн заради COVID-19

Започна се: Ученици минават онлайн поради COVID-19. Ученици от няколко паралелки в пловдивски учебни заведения минаха на онлайн образование, поради установени случаи на коронавирус.
За това потвърди д-р Милена Панайотова от Регионалната здравна ревизия. Тя побърза да успокои, че COVID-19 протича доста по-леко в сравнение с огромните талази през 2020 година

„ Някои хора даже не схващат, че имат коронавирус. При множеството протича извънредно леко. Няма мотив за суматоха “, уточни доктор Панайотова.

Към момента е известно, че паралелките, които са минали на онлайн обучение са 4 и са от четири образователни заведения –  „ Константин Кирил Философ “, „ Димитър Талев “, ПГАСГ „ Арх. Камен Петков “ и „ Княз Александър I “. Там има болно по едно дете. Няма данни за случаи на ковид в детските градини. Ситуацията обаче е динамична и картината се мени ежедневно.

Припомняме, че преди няколко месеца се заприказва за промени в Закона за здравето, които да разрешат отпадането на наложителната изолираност на лица, заболели от COVID-19, както и на наложителната карантина на контактните на тези лица. И досега такива промени не са признати, поради което и пловдивските възпитаници, следвайки настоящите правила, са минали на отдалечено образование.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР